U bekijkt op dit moment de mobiele versie van onze site. Video's zijn te bekijken via ons Youtube kanaal en niet alle afbeeldingen worden weergegeven.

'De Vogelvriend' Hasselt

Opgericht op 2 augustus 1958

Vogel 2016

Eremetaal op Vogel 2016 voor leden de Vogelvriend


Vogel 2016 is een nationale vogeltentoonstelling en wordt jaarlijks in januari gehouden in de Americahallen in Apeldoorn. Een hoogtepunt voor veel vogelliefhebbers. Dit jaar hebben 7 leden van de Vogelvriend uit Hasselt meegedaan en hebben met hun vogels prima resultaten behaald.

Vogel 2016 Apeldoorn


Visser en Van de Streek in de prijzen op Vogel 2016 in Apeldoorn


Elk jaar in januari worden er in Apeldoorn de Nederlandse kampioenschappen voor vogelliefhebbers gehouden: Vogel 2016. In de Americahal zaten dit jaar maar liefst meer dan 15.000 vogels. Hiervan worden er ruim 13.000 gekeurd en dingen mee naar de prijzen, de overige vogels zijn voor de verkoop. De NBvV en de ANBvV organiseren deze show voor het eerst samen. Een aantal leden van vogelvereniging de Vogelvriend uit Hasselt hadden zich hiervoor ingeschreven. Twee ervan zijn opnieuw in de prijzen gevallen. Peter Visser werd met een stel splendidparkieten kampioen en veroverde met een andere splendid zilver. Gerrit van de Streek won met een aymaraparkiet eveneens zilver. Een mooie afsluiting van het tentoonstellingsseizoen.