U bekijkt op dit moment de mobiele versie van onze site. Video's zijn te bekijken via ons Youtube kanaal en niet alle afbeeldingen worden weergegeven.

'De Vogelvriend' Hasselt

Opgericht op 2 augustus 1958

Over ons

Vogelvereniging 'De Vogelvriend'


Wij zijn aangemeld bij de bond NBvV (Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers) www.nbvv.nl per 1 januari 1959.
Ons nummer bij de bond is H22.

De vereniging heeft nu meer dan 30 leden, waaronder bondsleden, jeugdleden, ereleden en verenigingsleden.

Of je nu wel of geen vogels hebt, je kan lid worden van onze vereniging.
Je leert hier van alles over de vogels, hun voeding en verzorging.
Ook wisselen de leden onder elkaar gegevens en ervaringen uit over de vogels.


Waarom lid worden van de Vogelvriend
Als u in Hasselt of omgeving woont en u bent in het bezit van vogels, kunt u het beste lid worden van de plaatselijke afdeling van de NBvV: de Vogelvriend. Bij onze vereniging kunt u gemakkelijk in kontakt komen met andere vogelliefhebbers en deelnemen aan verschillende activiteiten.
U ontvangt dan maandelijks het tijdschrift 'Onze Vogels', u krijgt uw eigen kweeknummer en u kunt ringen voor uw vogels bestellen. Het ringen van uw vogels heeft als voordeel dat u aan kunt tonen hoe oud de vogels zijn, dit ook in verband met eventuele verkoop. Het ziet er naar uit dat dit vanuit het ministerie verplicht gaat worden.
(Lid worden?)

Wij houden jaarlijks een onderlinge Tentoonstelling waar wij onze beste en minder goede vogels tentoonstellen en laten onderrichten aan een keuring door keurmeesters van de NBvV.

Daarnaast hebben we 4 of 5 avonden per jaar een ledenvergadering.
Een aantal avonden zullen wij iemand uitnodigen de avond te vullen met een diashow, iets over voeding, verzorging of iets anders over de vogels. Ook hebben wij een avond gevuld met een tafelkeuring, dan kan men een aantal vogels meenemen welke besproken wordt door een keurmeester. Je weet dan of de vogel goed genoeg is voor de keuring, wat je nog kunt doen om de vogel beter te tentoonstellen etc.

Wij trachten elk jaar ook een uitje te organiseren naar een vogelpark, natuurreservaat, eendenkooi of iets anders waar we weer met onze hobby in aanraking komen.

Elk jaar sluiten we af met een feestavond, waar onder andere de prijzen worden uitgereikt.

Contactadres Vogelvereniging "De Vogelvriend"
Teugel 8, 8061 MR, Hasselt
NBVV, afdelingscode H22,

Clubavonden:
Molen "De Zwaluw"
Stenendijk 7
8061 HP HASSELT